Ce este Liposomal Vitamin C?

Până acum, este posibil să fiți deja mai mult decât familiarizat cu importanța și diferitele beneficii ale vitaminei C pentru sănătatea dumneavoastră generală. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, această vitamină este, de asemenea, esențială pentru multe alte funcții vitale ale corpului.  

Dar nu mulți oameni sunt familiarizați sau chiar au auzit de Liposamal Vitamin C. Unii nici măcar nu au nici cea mai mică idee despre diferența acesteia față de suplimentele tradiționale de vitamina C. 

Ce este liposamal vitamin C și ce beneficii poate oferi? 

De ce este Vitamin C importantă? 

Vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, este esențială pentru numeroase funcții ale corpului, cum ar fi următoarele: 

  • Ajută la producerea aminoacizilor L-carnitină și colagen . 
  • Sprijină absorbția fierului.
  • Menține un sistem imunitar sănătos și funcțional corespunzător . 
  • Reduce daunele cauzate de radicalii liberi celulelor.

În cazul în care nu sunteți sigur câtă vitamină C este necesară pe zi, experții recomandă ca adulții să ia cel puțin 40 mg pe zi. Acest lucru este echivalent cu aproximativ 28 de grame de ardei roșu sau 50 de grame de broccoli. 

Vitamina C lipozomală este un tip de vitamina C care este conținut în interiorul unui lipozom sau a unei vezicule sferice care conține grăsimi. 

În plus, deoarece vitamina C este un tip de vitamină solubilă în apă, corpul uman nu o poate stoca. Acesta este motivul pentru care este o necesitate să vă asigurați că includeți întotdeauna surse alimentare de vitamina C în dieta dvs. sau luați un tip de supliment de vitamina C de înaltă calitate în fiecare zi, astfel încât să puteți îndeplini cerințele zilnice recomandate.  

Ce este Liposomal Vitamin C?

Lucrurile științifice în ceea ce privește vitamina C lipozomală. Pe scurt, vitamina C lipozomală este un tip de vitamina C care este conținut în interiorul unui lipozom sau a unei vezicule sferice care conține grăsimi, sau lipide, ceea ce explică numele. 

Lipozomii copiază membranele celulare din organism, ceea ce ajută la livrarea ingredientelor către celulele dorite prin sistemul digestiv. Lipozomii sunt similari cu legendarul cal troian care furnizează vitaminele de care aveți nevoie.  

Beneficiile Liposomal Vitamin C 

Acum că știți despre ce este vitamina C lipozomală, probabil vă întrebați de ce este mai benefică în comparație cu suplimentele tradiționale de vitamina C.  

Vitamina C, odată ce este închisă într-un lipozom, s-a dovedit deja științific că furnizează și distribuie mai mult din această vitamină vitaminei decât suplimentele obișnuite de vitamina C. Înseamnă că veți putea să culegeți și să vă bucurați de mai multe beneficii pentru sănătate menționate mai devreme.  

Se datorează faptului că vitamina C lipozomală se dovedește a fi mai biodisponibilă în comparație cu alte metode de suplimentare. Din nou, deoarece vitamina C este un tip de vitamină solubilă în apă, biodisponibilitatea sa este destul de slabă, deoarece cea mai mare parte ajunge să se oxideze chiar înainte de a ajunge la celulele care au cea mai mare nevoie de ea.  

Vitamina C este o vitamină esențială de care aveți nevoie în fiecare zi pentru funcții mai sănătoase și mai bune ale corpului. Dar dacă doriți să profitați la maximum de ea, vitamina C lipozomală ar trebui să fie opțiunea dvs. principală, astfel încât să puteți experimenta toate beneficiile pe care le are de oferit.  

Postări similare: