Portbagaje pentru plafonul auto: Îmbunătățiți-vă cunoștințele

Portbagajului pentru plafon

Un portbagaj se referă la un set de bare montate în partea superioară a unui autovehicul, permițând transportul obiectelor voluminoase, cum ar fi bicicletele și schiurile, printre altele. Este la îndemână într-o serie de scenarii de viață de zi cu zi.

Acestea le permit celor care folosesc automobile să transporte alte obiecte importante pe plafonul autovehiculului lor fără a reduce în mod necesar spațiul interior pentru călători. Acest articol vă va spori cunoștințele prin examinarea diferitelor tipuri și a modului în care puteți alege unul ideal.

Portbagajului pentru plafon

Componentele portbagajului pentru plafon

Partea cea mai importantă a unui portbagaj este piciorul sau prinderea de autovehicul. Acesta este secțiunea cea mai scumpă și poartă întreaga greutate a ceea ce puneți pe acoperiș. Din acest motiv, el ar trebui să fie montat pe cele mai rezistente părți ale plafonului mașinii. Este important de remarcat că picioarele se pot securiza, prin urmare, este extrem de dificil portbagajului pentru plafon cineva să scoată portbagajul. Amintiți-vă că unele au bările și cheile separat.

Portbagajului pentru plafon

Setul de montare specific vehiculului este o condiție prealabilă pentru montarea suporților. De obicei, ele sunt concepute de producători fie pentru a se potrivi unui vehicul specific, fie pentru o gamă largă de vehicule. Acestea au cleme (sau cleme) care atribuie turnului o linie exactă ,și paduri care întăresc acoperișul și împiedică deteriorarea acestuia. Aceste baze de cauciuc se potrivesc de obicei pe acoperiș și pe picioare.

Bările transversale sunt și ele componente esențiale

Pe ele veți monta de obicei ce cărați. Ele joacă un rol semnificativ în susținerea greutății a ceea ce este pus pe acoperiș și transferul întregii greutății pe picioarele acoperișului.

Este important să rețineți că unii producători pot veni cu un suport integrat, cu bare transversale și picioare. Într-un astfel de caz, veți avea nevoie de un kit specific de montare. Avantajul acestora este că sunt ușor de instalat și sunt foarte durabile. Cu toate acestea, uneori pot fi aplicabile numai pe o gamă limitată de vehicule. Pe unele vehicule se pot monta ușor portbagaje, fără cerințe speciale, pe altele poate fi mai complicat.

Cum să selectați portbagajul ideal

Nu orice portbagaj se va potrivi pur și simplu cu mașina. Există în principiu patru tipuri principale de mașină bare de acoperiș. Modul în care se potrivesc vehiculului nu este similar. În general, diferite automobile utilizează diferite metode de atașare.

Există bare de acoperiș aplicabile numai autovehiculelor cu șine de acoperiș înălțate. Șinele rulează din față spre spatele plafonului. Acestea se găsesc în mod normal pe mașinile breack și sunt montate de producători. Noi le numim șine de acoperiș ridicate pentru că ele sunt ridicate puțin de pe acoperișul autovehiculului cu o distanță evidentă între acoperiș și șină.

Există, de asemenea, bare de acoperiș special concepute pentru un anumit vehicul, cu puncte fixe. Un punct fix este pur și simplu un punct desemnat pe acoperiș, destinat montajului portbagajului. Sunt patru în număr și adesea ascunse sub un capac de plastic.

În sfârșit, există bare de acoperiș pentru vehicule care nu au nici șine, nici puncte fixe. Dacă aveți un astfel de autoturism, atunci acesta necesită un portbagaj de acoperiș pentru uși. Așa cum este indicat de denumire, aceste tipuri de bare de acoperiș se fixează pe panourile ușii vehiculului.

Citiți un articol despre acest subiect becurile cu LED-uri pentru masina.

Postări similare: