Catuaba si incredibilele lui beneficii

Catuaba

Padurea Amazonului gazduieste multe plante medicinale si ierburi si este, de asemenea, casa arborelui Catuaba, cunoscut pentru proprietatile sale afrodiziace. Arborele sau in sine produce flori frumoase galbene. Dar coaja este recoltata datorita proprietatilor sale medicinale.

Catuaba

Catuaba provine din pomul care apartine unei familii mai mari de copaci. Unii oameni sunt putin confuzi in ceea ce priveste speciile de arbori recoltati numai pentru utilizare si elementele provenind de la copacii mici si mari catuaba, care sunt utilizati in acelasi scop. Trichilia Catuaga este un alt termen pentru coaja lui Catuaba.

Beneficiile lui Catuaba

 • Antidepresiva

  Potrivit studiilor, Catuaba are ceea ce numiti actiuni dopaminergice, ceea ce inseamna ca poate modula receptorii din creier care sunt legati de dopamina neurotransmitator. Un studiu efectuat in anul 2005 a constatat ca aceasta planta are efecte antidepresive mediate de dopamina la sobolani si soareci. In afara de aceasta, nu au descoperit nicio schimbare in absorbtia de serotonina dupa utilizarea Catuaba pentru o perioada lunga de timp in comparatie cu omologul sau farmaceutic. O face o planta puternica pentru tratarea depresiei.
 • Stimuleaza sistemul nervos central

  Catuaba isi realizeaza magia prin calmarea eficienta si rapida a nervilor si a anxietatii in mai putin de o ora dupa utilizare. Poate fi folosit si ca ajutor pentru somn. Dar, poate creste sansa de a avea visuri erotice. Deci, trebuie sa-l utilizati pe propriul risc.
 • Serveste ca Afrodisiac

  Calitatile afrodisiace ale lui Catuaba sunt utilizarea sa populara. Acesta contine trei alcaloizi speciali, despre care se crede ca sustin libidoul care include yohimbe care pare a fi un compus activ care produce efecte stimulative asupra libidoului atat femeilor, cat si barbatilor. Astfel de alcaloizi se crede ca imbunatatesc functia sexuala prin stimularea sistemului nervos. Catuaba are puterea de a stimula fluxul de sange la organele genitale si poate prelungi, precum si sa consolideze o erectie, imbunatatind entuziasmul sexual si se spune ca da cele mai bune orgasme.
 • Antioxidant

  Intr-un studiu, sa constatat ca Catuaba are unele efecte neuroprotective. A fost masurata prin deteriorarea oxidativa redusa care se gaseste in hipocampul soarecilor. Un alt studiu a constatat, de asemenea, ca proprietatile anti-inflamatorii si antioxidante ale Catuabei protejeaza creierul participantilor de leziunile oxidative si ar putea juca un rol important in protejarea impotriva unor tulburari legate de creier. Astfel de efecte sunt considerate a fi datorate cantitatilor mari de flavonoide antioxidante care se gasesc in Catuaba.

Modalitati de a lua Catuaba corect

Datorita popularitatii crescande, Catuaba poate fi preluata astazi in diferite forme. Daca nu puteti gasi fizic acest lucru la nivel local, acesta este disponibil online in forma de tinctura si capsula. Prin toate conturile, eficienta maxima poate fi obtinuta prin adaugarea de tinctura in apa si prin adaugarea unei linguri de suc de lamaie. Se recomanda deoarece tinctura de acidifiere ajuta la eliberarea alcaloizilor, a taninurilor si a unor constituenti. Adesea, amazonienii nativi combina Catuaba cu o alta planta numita Muira Puama, care are si proprietati afrodiziace.

Ca orice alte remedii pe baza de plante, trebuie sa fiti atenti atunci cand obtineti produse de la furnizori. Acest lucru va va ajuta sa va asigurati ca nu veti obtine decat beneficii eficiente pentru sanatate pe care le ofera Catuaba.

Postări similare: