Ce sunt șosetele de compresie și cine are nevoie de ei?

Au trecut vremurile în care șosetele doar îți țin picioarele uscate și calde. Nu există șosete specializate care să prevină și trateze anumite probleme de sănătate. 

Șosetele de compresie numite și ciorapi de compresie sunt un tip de șosete specializate care pot aplica o presiune ușoară pe glezne și picioare. Aceste șosete pot stimula fluxul de sânge de la picioare la inimă. 

De asemenea, se dezvăluie că ciorapii de compresie ajută la reducerea cantității de durere și umflare la glezne și picioare.

De asemenea, se dezvăluie că ciorapii de compresie ajută la reducerea cantității de durere și umflare la glezne și picioare. Această aplicare a presiunii asupra picioarelor reduce excesul de lichid din zonă, reduce inflamația și în cele din urmă stimulează fluxul de sânge către inimă prin vene. 

H2: Lucruri de bază despre ciorapii de compresie

Ciorapii de compresie sunt disponibili la majoritatea magazinelor mari, farmaciilor și comercianților cu amănuntul online. În funcție de tipul specific de șosetă de compresie care ți se potrivește cel mai bine, s-ar putea să ai nevoie de ajustări profesionale sau de prescripția unui medic pentru a obține cele mai bune rezultate. 

Ciorapii sau șosetele de compresie au trei tipuri principale și acestea sunt următoarele: 

H3: Ciorapi anti-embolie

Acești ciorapi au și compresie gradată care se reduce de la gleznă în sus, deși este folosit pentru persoanele care nu sunt mobile. Ciorapii anti-embolism ajută la reducerea riscurilor de a suferi de tromboză venoasă profundă. Ciorapii antiembolism, în general, au nevoie și de o montare profesională și de prescripție medicală. 

H3: Ciorapi cu compresie treptată

Acest tip de ciorapi compresivi are cea mai puternică compresie la gleznă și se reduce până la genunchi. Medicii pot sugera utilizarea acestui tip persoanelor cu hipotensiune ortostatică sau edem periferic. Ciorapii cu compresie gradată au nevoie, de asemenea, de montare profesională și prescripție medicală. 

H3: Ciorapi de compresie nonmedicali

Aceștia sunt un fel de compresie care nu necesită rețetă și o puteți cumpăra astăzi de la majoritatea farmaciilor. Ciorapii de susținere oferă un nivel similar de compresie peste tot ciorapul și pot oferi alinare pentru picioarele dureroase și obosite. 

H2: Cine are nevoie de ciorapi de compresie?

Șosetele de compresie sunt benefice pentru o mulțime de condiții. Medicii pot recomanda purtarea ciorapilor compresivi din următoarele motive: 

 • Îmbunătățește circulația picioarelor. 
 • Reduce umflarea gleznelor și picioarelor. 
 • Îmbunătățește drenajul limfatic. 
 • Gestionează tensiunea arterială scăzută sau hipotensiunea ortostatică atunci când te ridici după o anumită perioadă de așezare. 
 • Previne acumularea de sânge în venele picioarelor. 
 • Previne tromboza venoasă profundă la nivelul picioarelor. 
 • Previne ulcerele venoase. 
 • Reduce durerile legate de vene varicoase. 
 • Înversează hipertensiunea venoasă. 

Puteți folosi și ciorapi compresivi dacă faceți parte din unul din aceste grupuri de persoane: 

 • Atleți
 • Persoane în scaun cu rotile
 • Femei gravide
 • Pasageri pe avion sau parte din echipaj
 • Persoanele care stau jos toată ziua la birou

H2: Sfaturi pentru utilizarea ciorapilor de compresie 

Când purtați ciorapi compresivi, îi puteți purta la fel ca cu alte șosete. Începeți prin a trage ciorapii peste picior și a-i derula până la picior. Când îți este greu să aluneci pe șosetele compresive, încearcă să aplici o cantitate mică de pudră de talc pe picioare sau pe picioare. 

Încercați să trageți ciorapii de compresie în sus pentru a vă asigura că compresia este dispersată corect pe toate picioarele și picioarele. Asigurați-vă că șosetele nu se adună în niciun loc. Ciorapii de compresie trebuie să se potrivească strâns și sigur pe piele, fără a fi dureroși. 

Postări similare: