Cererea tot mai mare de imobile din Slovenia

Imobiliare de vânzare din Slovenia - Piran

V-ați dorit mereu să vizitați Slovenia? Sau poate vă gândiți să vă stabiliți acolo definitiv și sunteți gata sa căutați imobiliare de vânzare din Slovenia?

Slovenia este o țară balcanică renumită pentru lanțurile sale muntoase, arhitectura străveche, lacurile idilice și stațiunile de schi. Ea nu mai este cea mai bine ascunsă comoară a Europei, iar majoritatea vizitatorilor merg și mai departe cumpărând un imobiliar aici, fie ca reședință permanentă fie doar drept casă de vacanță pentru sărbători pe care o închiriază când nu o folosesc.

În timp ce majoritatea țărilor își aspresc legile privind proprietatea deținută de proprietari de peste hotare, acest lucru nu se întâmplă și în Slovenia. Țara acceptă investițiile venite din exterior, prin urmare țara este ideală atât pentru turiști cât și pentru proprietari mulțumită numeroaselor măsuri de acomodare disponibile. 

Cum se cumpără ușor imobiliare de vânzare din Slovenia

Slovenia a devenit membră UE în 2004, iar asta înseamnă că cetățenii țării și cetățenii UE au aceleași drepturi când vine vorba de deținerea proprietății. Pe lângă țările membre UE, doar alte trei țări mai au aceleași privilegii.

Norvegia, Liechtenstein și Islanda nu fac parte din UE însă fac parte din EFTA sau Acordul Economic European. Mulțumită acestui acord, cetățenii acestor țări au oportunități egale cu vecinii membri UE. Printre aceste drepturi se includ drepturile privind angajarea, apartenența și libertatea de circulație.

Imobiliare de vânzare din Slovenia - Ljubljana
Imobiliare de vânzare din Slovenia – Ljubljana

Odată cu creșterea numărului de oameni aflați în tranzit, există o cerere foarte mare pentru imobile de vânzare în Slovenia nu numai din partea cetățenilor UE ci și din partea cetățenilor altor țări, mulți dintre care vin locuri îndepărtate precum Noua Zeelandă și Australia.

Mulți cetățeni care au trebuit să părăsească țara alături de descendenții lor, în principal datorită războaielor mondiale, și-au consultat arborele genealogic pentru a descoperi un mod de a profita de avantajele unui pașaport UE. Letonia, un membru UE, a avut un succes remarcabil obținând sutelor de exilați, alături de descendenții lor, dublă cetățenie. Drept urmare, a deschis porțile UE, printre care dând frâu liber tranzacțiilor cu imobiliare.

Străinii își pot cumpăra mâna de pământ din Slovenia dacă pot face dovada interesului reciproc. Asta doar dacă pot dovedi că un cetățean din Slovenia poate cumpăra o proprietate în țara lor și că cetățenii acelei țări pot face la fel în Slovenia.

Dacă nu se poate acest lucru, mai există opțiunea căsătoriei cu un cetățean din Slovenia sau deschiderea unei afaceri cu sediul în Slovenia. 

De ce este Slovenia atât de atractivă?

Se consideră că Slovenia are un grad ridicat de siguranță. Este una dintre cele mai sigure țări din toată Europa. Aceasta are o economie în creștere și o democrație stabilă. Aceste condiții fac țara atractivă pentru antreprenori care doresc să își dezvolte afacerea. 

De ce m-am mutat în Slovenia?

Pe măsură ce nivelul de afaceri din țară crește, pe atât se așteaptă să crească cererea pentru angajați. Acomodarea este absolute necesară pentru această populație în crește, ceea ce înseamnă că trebuie făcute investiții în afaceri și proprietăți.

Cu arhitectura și peisajele naturale uluitoare, nu e surprinzător că cererea pentru imobiliare de vânzare din Slovenia va crește în viitorul apropiat. 

Postări similare: