Când Să Utilizați Lanțuri de Zăpadă Pentru Mașini

Pierderea tracțiunii pe timp de zăpadă nu are loc chiar într-un moment potrivit. Chiar și în anumite locuri necunoscute, pe timpul unor furtuni puternice, iarna poate crea condiții dificile de drum și poate conduce la înghețuri, condiții cu care șoferii sunt obligați să se descurce într-un mod eficient. Punerea lanțurilor de zăpadă pentru mașini poate reprezenta o soluție excelentă a ajunge în locul dorit, atunci când drumurile nu sunt favorabile și potrivite vehiculului dumneavoastră, creând o problem mare pentru șoferi.

Știind când să utilizați lanțurile de zăpadă pentru mașinile dumneavoastră, veți știi cum să ieșiți dintr-o situație problematică, însă va trebui să stiți ce ar trebui să faceți mai întâi.

Numeroase legi reglementează utilizarea lanțului în diverse state. Înainte de a investi în astfel de lanțuri, verificați dacă respectivele lanțuri sunt permise, ilegale sau pot fi utilizate în mai multe situații. În general, aceste lanțurim presupun obligativitatea șoferilor de a le avea depozitate în mașină, în momentul în care vă veți dori să treceți anumite puncte de control, pe parcursul unor condiții meteo nefavorabile. Locurile în care sunt permise aceste lanțuri exonerează de răspunderea restricționării utilizării acestora. Așadar, asigurați-vă că sunteți la curent cu legea în vigoare și că o respectați

Un factor esențial de avut în vedere este ca mașina dumneavoastră să se potrivească cu lanțurile de zăpadă. Este posibil să găsiți lanțuri indiferent de dimensiunea anvelopelor, însă ar trebui să existe suficient spațiu, pentru ca acestea să se potrivească, fără a conduce la nicio deteriorare a caroseriei, a frânelor sau a trambulei. Consultați manualul utilizatorului pentru mai multe informații și specificații.

Condițiile Potrivite pentru Utilizarea Lanțurilor De Zăpadă Pentru Mașini

Lanțurile de zăpadă trebuie să fie utilizate doar în condițiile în care pe stradă s-a format un strat de gheață sau de zăpadă. Utilizarea acestor lanțuri de zăpadă pe un asfalt curat poate conduce la păgubirea drumului, precum și a pneurilor. După ce vă veți întoarce de pe drumurile arate, înlăturați lanțurile de zăpadă.

Trebuie să fiți foarte atent, în momentul în care veți conduce în condiții de îngheț, însă lanțurile de zăpadă au nevoie de un nou control de îngrijire și de atenție. Atunci când veți utiliza lanțurile, nu trebuie să conduceți peste treizeci de mile pe oră și trebuie să fiți atenți la bordure, în momentul în care veți parca. În cazul vehiculele cu 2 roți, lanțurile ar trebui să fie fixate pe osia de antrenare a roților, însă adesea le veți obține pe toate 4. Odată instalate doar pe parte din față, ar putea apărea tendința de a suspecta și de a supraveghea dacă acestea se află pe partea din spate. Vehiculele de tracțiune pe 4 roți trebuie să aibă lanțurile instalate pe fiecare anvelopă.

Chiar dacă vor fi greoaie, lanțurile de zăpadă pentru mașini pot fi o minune pe timp de iarnă, permițându-vă să ajungeți unde vă doriți, fără permisiunea Mamei Natură, însă doar dacă sunt utilizate în mod eficient și în siguranță. În sens contrat, roțile doar se vor învârti.

Alegerea Lanțurilor de Zăpadă Potrivite pentru Mașini

Lanțurile de zăpadă nu trebuie montate, ân cazul în care nu veți dispune de suficient spațiu între anvelopă și arcul roții. În cazul în care anvelopele dumneavoastră sunt echipate cu senzori electronici, lanțurile de zăpadă slab montate pot interfera cu aceștia. În cazul în care lanțurile nu vor putea fi montate, veți putea lua în considerare un al doilea set de roți. Dacă nu sunteți sigur ce lanțuri de zăpadă să utilizați, veți putea solicita în orice moment asistență profesională.

Postări similare: