Numeroasele avantaje ale farurilor LED

Încă de când au apărut pe piață, farurile LED au schimbat modul în care producătorii și șoferii se uită la farurile mașinii. Deși LED-urile sunt puțin mai scumpe decât becurile halogen, acestea rezistă mai mult și au o intensitate luminoasă mai mare (până la 12000 lumeni). Calitatea și intensitatea această măresc vizibilitatea la volan, mărind siguranța pe carosabil.

Avantajele farurilor LED pentru mașini

În primul rând, rezistența în timp a acestora. 

În primul și în primul rând: dacă aveți de gând să treceți de la halogen la LED, trebuie să știți că LED-urile vor merita prețul mai mare. LED-urile pentru mașini pot rezista și 20 de ani. Spre deosebire de becurile halogen care uneori trebuie schimbate în fiecare an, e posibil să fiți nevoiți să schimbați mașina înainte de a schimba becul. Fiabilitatea acestor becuri se datorează parțial design-ului simplu dar robust. LED-urile sunt alcătuite din bucăți individuale ce transformă impulsul electric în lumină, procesul fiind mult mai eficient decât becurile halogen care necesită mai multe componente, mai ales componente mobile, pentru a funcționa.

Încă de când au apărut pe piață, farurile LED au schimbat modul în care producătorii și șoferii se uită la farurile mașinii.

LED-urile sunt echipate și cu radiatoare astfel încât zonele prin care trece curentul să nu se încingă. Uitați un argument foarte convingător pentru a vă determina să alegeți cele mai bune faruri LED: un radiator care nu funcționează corespunzător poate provoca daune considerabile mașinii.

În al doilea rând, trebuie să considerăm ceea ce se numește „eficient energetic”. Farurile LED sunt cele mai eficiente faruri pentru mașini de pe piață: acestea folosesc mult mai puțin curent din sistemul electric al mașinii decât becurile halogen, convertind mai mult de 80% din curent în lumină și doar 20% irosindu-se sub formă de căldură. Cu alte cuvinte, becurile LED folosesc doar 18 Wați de curent spre deosebire de cei 65 Wați folosiți de becurile halogen. Pe lângă faptul că sunt foarte eficiente, becurile LED sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător deoarece nu conțin mercur sau alte materiale poluante.

Calitatea și intensitatea această măresc vizibilitatea la volan, mărind siguranța pe carosabil.

Iar în cele din urmă, mai este și factorul estetic. Becurile halogen sunt slabe și culorile sunt mai palide: nu e un lucru bun din punct de vedere estetic. Lumina mai intensă a LED-urile e mult mai interesantă și vă poate face mașina mai vizibilă și moar frumoasă chiar și atunci când vizibilitatea este redusă. Iar pentru cei cu un buget limitat, e mai ieftin să vă montați LED-uri decât să luați o mașină nouă.

LED-urile pentru mașini și montarea lor

Pe lângă toate calitățile funcționale excelente ale becurilor LED pentru mașină, aceste becuri sunt incredibil de ușor de instalat și ar trebui să vă ia în jur de 30 de minute. Majoritatea farurilor LED pentru mașini sunt destul de mici, ceea ce înseamnă că pot fi modelate în funcție de diferite mașină. Dacă sunteți pasionat de bricolaj, montarea lor e destul de simplă și ieftină doar găsiți LED-urile potrivite la magazinul de piese auto de încredere.

Personalizați mașina folosind benzi LED

Dacă sunteți un fan înrăit al mașini de curse elegante care demarează pe străzi noaptea sau pur și simplu sunteți fascinat de aspectul fabulos pe care aceste sisteme de iluminat îl au la alte mașini, să știți că este ceva ce puteți face și voi fără a cheltui prea mult. Nu îți trebuie decât niște benzi LED colorate și un manual de instrucțiuni bun pentru a le monta la compartimentul motor.

În primul și în primul rând: dacă aveți de gând să treceți de la halogen la LED, trebuie să știți că LED-urile vor merita prețul mai mare.

Din ce în ce mai mulți șoferi aleg să-și reinventeze mașina folosind farurile LED pentru mașini, atât în ceea ce privește sistemul de iluminare de bază, cât și ornamentele estetice, cum ar fi benzile luminoase de sub vehicul.

Tehnologia LED și costul redus al acesteia (și rezultatele remarcabile care pot fi obținute cu doar câteva elemente) au convins din ce în ce mai mulți oameni să ia această cale și să-și personalizeze vehiculul în moduri cât mai originale.

Dacă nu sunteți convinși încă de aceste argumente, sfatul nostru este să citiți mărturiile celor care folosesc deja și să obțineți sfaturi de la magazinul de piese auto de încredere.

Postări similare: