A sosit vremea să îți înlocuiești ștergătoarele de parbriz?

Stau ele degeaba și nefolosite de cele mai multe ori, dar știai că ștergătoarele sunt importante pentru siguranța rutieră? Ștergătoarele îți oferă vizibilitatea de care ai nevoie când străbați șoselele, însă, dacă ele sunt acoperite de ploaie, zăpadă sau lapoviță, ele nu mai sunt utile și devin chiar periculoase. Aici intervine lamelele.

Lamelele pot îndepărta zăpada, picăturile de apă și condensul. La fel cum untul de arahide și jeleul merg împreună ca uns, lamelele și parbrizul sunt o altă pereche de nedespărțit.

Cu siguranță sunteți conștienți de importanța schimbării piesele cu regularitate cum esta cazul cauciucurilor și a uleiului pentru a vă asigura siguranța și un șofat mai bun. Însă, știați că e important să schimbați și ștergătoarele? În cazul în care nu știați, e de fapt unul dintre cele mai importante lucruri privind întreținerea mașinii.

Cât de des ar trebui înlocuite ștergătoarele?

Ștergătoarele de parbriz trebuie înlocuite la fiecare 6 luni sau odată ce observați unele diferențe de vizibilitate în timp ce conduceți. Lamele sunt menite să se deplaseze peste suprafața parbrizului printr-o mișcare simplă și lină. Odată ce lamele nu mai au contactul corect cu suprafața parbrizului, acestea vor începe să lase urme, să se frece și să scârțâie, reducând vizibilitatea în timp ce conduceți. Din păcate, ștergătoarele rupte sau deteriorate nu vor mai funcționa așa cum au fost concepute.

 Cum să vă dați seama dacă trebuie să înlocuiți ștergătoarele

În afară de calitatea ștergerii și sunetul pe care îl fac, sunt mai multe moduri de a vă da seama dacă trebuie înlocuite: 

  • Sunt piese lipsă, ruturi și crăpături vizibile pe marginea lamelelor din cauciuc. 
  • Verificați marginile de prindere a lamelelor. Dacă opbservați că sunt deteriorate, acestea pot afecta contactul lamelelor cu parbrizul, reducând eficiența lor prin urmare. 
  • Trageți ușor de lamele pentru a vă asigura că sunt montate și fixate corect pe braț. Trebuie să vedeți care marginile de prindere sunt fixate pe brațul de ștergătoarelor. 
  • Mișcați lamelele în lateraă să vedeți care mai sunt flexibile. Lamelele vechi se vor mișca mai greu și vor lăsa urme pe parbriz. 

De ce se deteriorează ștergătoarele așa rapid?

Ștergătoarele tind să se deterioreze din cauza mai multor factori de mediu: 

  • Mizerii din aer precum praf, noroi și nisip purtat de vânt
  • Razele solare datorită luminii ultraviolete
  • Ulei, gazelle de eșapament și ceara conțin uleiuri care pot deteriora cauciucul 

Vizibilitatea corectă este esențială pentru a avea un vehicul sigur în orice moment. Deși șoferii depind de lamele ștergătoarelor vehiculelor lor pentru a îndepărta zăpada, ploaia și lapovița, cei mai mulți dintre ei așteaptă până când au într-adevăr nevoie de ele înainte de a decide să înlocuiască ștergătoarele. Asigurați-vă că le întrețineți în mod regulat pentru fiabilitate maximă, eficiență și vizibilitate.

Alternatorului

Citiți și articolul următor: Când ar trebui să îmi cumpăr un alternator nou?

Alternatoarele sunt on componentă a motorului în sine și joacă un rol important, ele fiind responsabile pentru încărcarea bateriei de la mașină. 

Postări similare: