Ghid pentru cumpărarea bateriei la mașină

Bateria

Este cât se poate de important să alegeți bateria corectă pentru a vă asigura că mașina va funcția pentru o bună perioadă de timp. Fără o baterie bună și durabilă, mașina nu va funcționa corespunzător. Până la urmă, bateria este componenta indispensabilă pentru pornirea motorului și pentru alimentarea pieselor electronice. Ea vă permite să ascultați muzica favorită, să vă încărcați telefonul și să folosiți alte dispozitive odată ce motorul s-a oprit. 

E inevitabil să înlocuiți bateria și acest lucru trebuie făcut pe toată durata de viață a mașinii. E normal ca bateriile să se descarce după o bună perioadă, fără să mai vorbim de frig și condițiile de trafic care pot și ele să afecteze bateria.

Bateria

Ideal ar fi să testați bateria la un servis din zonă pentru a vedea care este cea mai potrivită pentru mașină și se încadrează în nevoile voastre.

Dacă bateria mașinii voastre trebuie înlocuită, mai jos sunt câteva sfaturi foarte bune pentru a vă ajuta să alegeți bateria potrivită.

Cunoașteți lucrurile de bază

Dacă bateria are o capacitate prea mică, înseamnă că va trebui să o înlocuiți mult mai rapid decât ar fi normal. Pe de cealaltă parte, dacă cumpărați o baterie cu o capacitate prea mare, ați dat banii pe ceva de care nu aveți nevoie. De aceea este esențial să înțelegeți lucrurile de bază despre baterii.

Bateria
Bateria EXIDE

Găsiți un dealer de încredere

Pentru a fi siguri că veți cumpăra o baterie de calitate pentru mașina voastră, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să cumpărați de la dealeri de încredere.

Video: Cum să vă mențineți bateria mașinii

Evitați magazinele de baterii, acestea vând doar baterii extrem de ieftine pentru că nu vor rezista mult. Ce trebuie să faceți este să alegeți o marcă de baterii de la un dealer de încredere sau de la un magazin de piese auto, doar așa veți cumpăra produse de calitate.

Vă interesează acest subiect? Apoi citiți și acest articol Când ar trebui să îmi cumpăr un alternator nou?

Verificați specificațiile bateriei

Rețineți, există un model de baterie special conceput pentru modelul și marca voastră de mașină (Fiat, Renault, …). Înainte de a merge și a cumpăra o bateriei nouă, verificați manualul mașinii pentru a ști spcificațiile bateriei potrivice pentru mașina voastră.

Durata de viață a bateriei

Prețul unei baterii pentru mașină vă va da o ideea în legătură cu durata ei de viață. Multe baterii au specificația că au o durată de viață de cel puțin cinci ani, așă că nu riscați să rămâneți în mijlocul pustietății pentru că ați cumpărat o baterie de proastă calitate. Pe de altă parte, dacă nu aveți de gând să păstrați mașina pentru mult timp, nu vă obosiți să cumpărați baterii scumpe care vor ține mai mult decât veți păstra mașina.

Baterii noi vs. Baterii vechi

Vă va fi de mare folos să comparați bateria veche cu cea nouă pentru a determina dacă este potrivită sau nu. Comparați configurația, forma și dimensiunea celor două. Dacă nu se aseamănă, e mai bine să încercați altă baterie.

Postări similare: