De ce aveți nevoie de o pompă de căldură?

Pompă de căldură

Este logic ca proprietarii de case să caute cele mai bune modalități de a economisi bani atunci când încearcă să își mențină casa confortabilă și confortabilă. Acesta este motivul pentru care din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați să afle despre beneficiile pe care o pompă de căldură le poate oferi atunci când vine vorba de economisirea banilor, de reducerea facturilor de energie și de a vă face casa confortabilă și convenabilă.

Ce sunt pompele de căldură?

Pompele de căldură sunt sisteme eficiente de încălzire a locuinței care transferă căldura dintr-o anumită zonă și o trimit în alt loc. Aceste pompe de căldură sunt disponibile în diverse modele, cum ar fi cele fără conducte. De asemenea, acestea pot funcționa împreună cu termostatul dumneavoastră pentru a controla temperatura din locuință. 

Pompă de căldură - setare temperatură
Pompă de căldură – setare temperatură

Frigiderul este unul dintre cele mai bune exemple de pompe de căldură, deși acesta funcționează doar într-un singur sens. Unitatea preia aerul cald prezent în frigider și îl trimite la serpentinele compresorului aflat în partea din spate, care va trimite aerul cald în exterior. Încercați să vă amintiți toate momentele în care ați stat chiar în fața frigiderului și ați simțit căldura suflându-vă pe picioare sau pe podea. 

În timpul lunilor de iarnă, pompele de căldură cu sursă de aer funcționează prin extragerea căldurii din aerul din exterior, apoi o trimit în casă pentru a vă menține căldura. Da, fie că vă vine să credeți sau nu, există încă căldură chiar și în aerul rece al iernii. 

Pompele de căldură sunt atât de grozave în sensul că au capacitatea de a inversa direcția de vară în care iau căldura din casă și apoi o trimit în aer liber pentru ca tu să te răcorești. De fapt, o pompă de căldură Prealpi este mai eficientă în comparație cu aparatele de aer condiționat, deoarece ajută la economisirea banilor. Acesta este motivul pentru care mulți oameni aleg să facă acest schimb. 

Pot funcționa pompele de căldură în zonele cu climă mai rece?

Pompele de căldură pot funcționa în locuri unde se poate răci. Cu toate acestea, chiar și în cazul modelelor pentru climă mai rece, puterea lor de încălzire este totuși limitată. 

Pompă de căldură
O pompă de căldură este o unitate care utilizează energie electrică pentru a pompa (transfera) energie termică de la o sursă de căldură la un sistem de încălzire

Atunci când aerul devine mai rece, pompa de căldurăva deveni mai puțin eficientă, în principal pentru că nu există suficientă căldură pentru a fi extrasă din aer. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji, deoarece aici vă poate fi de folos cuptorul. Puteți porni cuptorul odată ce temperaturile scad și puteți obține în continuare nivelul de căldură preferat. 

Nu ratați: Cererea tot mai mare de imobile din Slovenia

Nu ar fi gazul o opțiune mai ieftină? 

Energia electrică nu este ieftină. Cu toate acestea, dacă încercați să faceți calculele, pompele de căldură vă pot ajuta să economisiți mai mulți bani în comparație cu utilizarea gazului. Orice lucru care vă poate încălzi casa se măsoară cu ajutorul unui parametru cunoscut sub numele de COP sau coeficient de performanță. Acesta compară cantitatea care este livrată pentru fiecare unitate de energie pe care o folosește sistemul. 

Ratingul COP al pompelor de căldură este mai mare decât cel al cuptoarelor electrice, cu propan și cu gaz. Acest lucru înseamnă că vă veți bucura de mai multe economii, chiar dacă luați în considerare diferența dintre tarifele la electricitate și gaz. 

Există multe beneficii asociate cu instalarea pompelor de căldură și majoritatea acestora pot fi observate imediat. 

Pompele de căldură previn condensarea

Atunci când folosiți pompe de căldură pentru a vă menține răcoarea în timpul verii, una dintre funcțiile acestor sisteme va fi dezumidificarea automată. În timpul lunilor de iarnă, aerul cald care este circulat în jurul casei dvs. de către unitate va ajuta la diminuarea condensului. 

Pompele de căldură oferă avantaje financiare 

De asemenea, pompele de căldură vă pot ajuta să economisiți o mulțime de bani din facturile anuale de combustibil, datorită ratingurilor lor extrem de ridicate în ceea ce privește eficiența energetică. Cheltuiala inițială poate fi puțin descurajantă și, chiar dacă se demonstrează că pompele de căldură adaugă mai multă valoare unei proprietăți, este de obicei o idee bună să luați în considerare perioada teoretică de recuperare a investiției.

Cum Alegi Cea Mai Buna Pompa De Caldura?

Cu toate acestea, atunci când sunteți deja în vârstă sau nu aveți planuri de a rămâne în proprietate pentru o perioadă lungă de timp, ar fi mai bine să rămâneți cu sistemul de încălzire existent. 

Pompele de căldură au evaluări extrem de ridicate în ceea ce privește eficiența energetică

Pompele de căldură sunt în prezent cele mai rentabile forme de încălzire care utilizează energie electrică și care ating un coeficient mediu de performanță sau COP de 2,5 până la 4 sau mai mult. Acest lucru înseamnă că, pentru a obține o putere de răcire sau de încălzire de 2,5 kilowați, pompele de căldură utilizează în medie doar o cantitate de energie electrică mai mică de 1 kilowatt.

Pentru a pune lucrurile într-o perspectivă mai bună, sistemele de încălzire convenționale, cum ar fi cazanele electrice cu gaz sau cu foc, au adesea mai puțin de 1 COP. Acest lucru înseamnă că se utilizează peste 1 kilowatt de energie pentru a genera 1 kilowatt de energie termică.

Acest lucru face ca funcționarea pompelor de căldură să fie mai rentabilă și, în același timp, vă va reduce amprenta de carbon. În general, pompele de căldură pot fi cu aproximativ 200% până la 400% mai eficiente. Aceasta face ca pompele de căldură să fie una dintre cele mai ieftine metode de a vă menține casa caldă și confortabilă. 

Pompele de căldură îmbunătățesc calitatea aerului din locuința dumneavoastră

Deoarece pompele de căldură nu au nevoie să ardă nimic pentru a produce căldură, ele nu adaugă gaze de eșapament și nu produc fum în aer. În momentul în care pompele de căldură fac să circule aerul în casă, filtrele vor purifica și curăța aerul pentru a elimina sporii de mucegai, praful, fumul, mirosurile și alte tipuri de particule. Aceasta face ca aceste sisteme să fie o alegere excelentă pentru persoanele care suferă de alergii și astm

Pompele de căldură oferă atât încălzire, cât și răcire

O pompă de căldură nu oferă doar încălzirea spațiului, deoarece oferă și răcirea spațiului prin simpla apăsare a unui buton prin intermediul unei telecomenzi, a unui monitor de perete sau chiar a unei aplicații pentru smartphone. Răcirea sau încălzirea poate fi realizată instantaneu datorită naturii designului lor general. 

Odată instalate în mod corespunzător și cu specificațiile corecte, acestea pot oferi un control foarte eficient al temperaturilor dintr-o încăpere. De asemenea, acestea pot răci sau încălzi rapid un spațiu și pot menține temperatura preferată. 

Pompele de căldură pot promova reducerea amprentei de carbon 

Deoarece o pompă de căldură nu folosește combustia direct pentru a genera căldură, nu există emisii de carbon, în afară de cele produse în momentul producerii energiei electrice. Doar o cantitate mică de energie electrică este necesară pentru funcționarea compresorului. Acest lucru face ca pompele de căldură să fie o tehnologie foarte ecologică pentru încălzirea sau răcirea spațiilor.

Postări similare: