Ochelari pentru bărbați

Ochelari pentru bărbați cu ramă groasă

Piața este acum plină de o selecție și o varietate extinsă de ochelari pentru bărbați. Dar, deoarece ochelarii au un potențial imens ca accesoriu de stil la modă, iată un scurt ghid despre cum să alegi ochelarii potriviți pentru tine.

Scurtă istorie a ochelarilor

Ochelarii primitivi își au rădăcinile încă din China secolului al XII-leath. Cu toate acestea, conceptul principal care stă la baza utilizării lentilelor convexe pentru mărirea lucrurilor pentru utilizator datează de mult mai mult timp. Alhazen a publicat Cartea opticii în 1021. Acest lucru nu face decât să arate că ochii umani s-au deteriorat întotdeauna, iar omenirea a încercat să remedieze acest lucru de-a lungul secolelor.

Ochelari de soare
Primii ochelari de soare au venit vreodată din China

Prima pereche de ochelari ușor de recunoscut a apărut în Italia în anii 1200. În timpul Evului Mediu, între 1400 și 1600, ochelarii primitivi erau disponibili în fiecare oraș. În acea perioadă, ochelarii care erau ținuți în fața ochilor utilizatorului printr-un mâner, numit lorgnette, erau populari și comuni printre membrii privilegiați ai societății. Mânerul lorgnettei este mai împodobit atunci când cineva avea mai mulți bani. 

Prima pereche de ochelari de soare a venit din China, unde au fost folosite panouri de cuarț fumuriu pentru lentile.

Ochelari de-a lungul anilor

La începutul secolului trecut au avut loc două evenimente cheie care au propulsat utilizarea ochelarilor în stilul curent:

  1. Președintele Theodore Roosevelt s-a lăsat fotografiat în timp ce purta ochelari. 
  2. Ochelarii au început să fie prevăzuți cu „brațe” care le permit să se așeze pe față într-un mod ușor și confortabil.

De la ei încolo, moda ochelarilor s-a schimbat de-a lungul anilor, la fel ca și hainele. Iată o scurtă trecere în revistă a istoriei ochelarilor pentru bărbați din ultimii ani:

1950s 

Ochelarii pentru bărbați erau tineri, la modă și cool. Cele două icoane ale culturii tinere americane de la mijloculth secolului XX, James Dean și Buddy Holly, erau de obicei fotografiați purtând ochelari. În special, look-ul lui Buddy Holly este cunoscut pentru ochelarii săi nerdy-cool și cu rame grele. 

Ochelari pentru bărbați
Ochelari pentru bărbați cu un gust geek

1960s

Ochelarii viu colorați au completat hainele strălucitoare ale deceniului, iar unele siluete au devenit, de asemenea, mai populare. Ți-l poți imagina cu ușurință pe John Lennon cu ochelarii săi de bunicuță sau cu ochelarii mici și circulari, precum și pe Mick Jagger, care își poartă perechea de aviatori. 

1970s

În această epocă au apărut mai multe stiluri vestimentare androgine, iar ochelarii au urmat exemplul. Stilurile pentru bărbați și femei au avut foarte puține variații, îndrăzneala fiind la putere. 

1980s

Părul mare din această perioadă se potrivea cu ochelarii mari. 

1990s

Ochelarii circulari au revenit ca parte a revenirii anilor ’60 și ’70. Ochelarii fără rame au devenit, de asemenea, populari, la fel ca și lentilele de dimensiuni mici. 

2000s

Celebritățile din această perioadă purtau ochelari de soare colorați în diferite culori, inclusiv David Beckham, Brad Pitt și multe trupe de băieți.

Cum să alegi ochelarii de bărbați potriviți pentru personalitatea ta 

De foarte mult timp, a existat credința că ramele ochelarilor trebuie să fie în concordanță cu forma ochelarilor. Cu toate acestea, deși ar putea exista o oarecare valoare în acest sens, personalitatea stilului dumneavoastră trebuie să fie întotdeauna primul factor pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când alegeți ochelarii potriviți pentru dumneavoastră

Cum să alegi ochelarii pentru forma feței tale? Ghid profesional despre cum să alegeți rame de ochelari.

De ce este așa?

Oamenii spun întotdeauna că fața în sine este cel mai important aspect al oricărei ținute, mai degrabă decât accesoriile sau hainele pe care le purtați. Fața ta este partea cea mai expresivă a corpului tău, ochii fiind partea cea mai expresivă a feței tale. Ochelarii ocupă acest spațiu imobiliar extrem de crucial, motiv pentru care este obligatoriu ca aceștia să fie în perfectă sincronizare cu imaginea specifică pe care doriți să o proiectați. 

Cele care sunt mai discrete din punct de vedere stilistic vor opta adesea pentru stiluri liniștite, încadrându-și fața în mod clasic. Pe de altă parte, cele care sunt mai îndrăznețe vor opta, de asemenea, pentru stiluri mai îndrăznețe. Deși acestea s-ar putea să nu se potrivească cu o anumită formă a feței în sens clasic, ele pot totuși să proiecteze imaginea preferată. 

Pur și simplu, propria personalitate combinată cu puțină îndrumare vă poate ajuta să alegeți ochelarii potriviți pentru dumneavoastră: 

Dramaticul îndrăzneț 

Nu este ușor să ignori personalitatea îndrăzneață și dramatică a ochelarilor. Dacă doriți să întoarceți capetele, puteți opta pentru rama de plastic gros și îndrăzneț „geek chic”, cu model asimetric și design asimetric de culoare. 

Poți încerca să schimbi cu niște rame rotunde cu margini curbate, care pot face o declarație de stil mai la modă. Există ceva unic și puternic în combinația liniilor drepte din metal cu plasticul rotund moale. 

Fermecătorul elegant

The Elegant Charmers șoptește în loc să vorbească cu voce tare. Este atrăgător și rafinat. Ramele albastre strălucitoare fără rame se accesorizează minunat cu strălucirea unui costum corporatist de nivel înalt, care creează un aspect bogat și discret. 

Puteți adăuga, de asemenea, o pereche roșie ca piesă de sine stătătoare, care poate încorpora o notă de culoare pentru a complimenta ajutorul cravatei din argintul periat, cu o notă de modernitate.

Artistul inspirat 

Amuzant și neconvențional sunt cele mai bune cuvinte pentru a descrie Inspired Artist. O pereche de ochelari de aviator cu capătul plat albastru regal retro se potrivește perfect cu stilul vintage subtil al ținutei. 

O ramă convențională din carapace de broască țestoasă nu pare deloc tradițională în rama modernă cu design pătrățos, cu o punte cu gaură de cheie. Aceasta se potrivește cel mai bine cu hainele cu croială croită și cu pantofii. 

Sofisticatul subtil 

Personalitatea acestor bărbați ochelari este de tip business și controlată. Combinația rafinată de metal și plastic în crusta de lux; rama are o margine de modă care arată atemporal.

Acest lucru se potrivește bine cu modelul cu contrast redus al unei jachete. Pentru a adăuga o notă de amuzament, puteți crea un interes discret cu o schimbare rapidă a combinației de culori cu metal minimalist. 

Natural

Ultimul, dar cu siguranță nu cel din urmă, este ceva accesibil și relaxat cu personalitatea naturală a ochelarilor. Amestecul implicit de culori și texturi într-o ramă de plastic roșu stins modern pentru ochelari de bărbați merge bine cu o cămașă clasică. O abordare clasică și curată a aceluiași concept funcționează, de asemenea, pe o ramă din lemn natural în două tonuri.

Postări similare: