Cum să îți decorezi balconul cu flori

Jardiniere decorative

Balconul tău este locul care extinde hotarul locuinței tale și te face să vezi orizontul neîmpânzit, oferind confort și relaxare. Este locul în care îți petreci timpul liber, creezi și dezvolți idei inovatoare. Prin urmare, a-l face mai atractiv și plin de pozitivitate ar trebui să fie printre prioritățile tale principale. Plantele sunt cel mai bun mod de a-ți decora balconul și a-l face să arate ca un tablou. Chiar dacă nu ai suficient spațiu pe balcon, sunt câteva modalități prin care poți crea o mini grădină acolo și îi poți spori frumusețea. În plus, vom explora mai multe moduri prin care plantele pot fi folosite pentru a spori farmecul micului tău colț de paradis folosind ceva foarte simplu: ghivecele de balcon.

Ce sunt ghivecele de balcon?

Pe lângă umerașele metalice simple în care ne așezăm vazele, ghivecele de balcon pot fi de diferite forme si dimensiuni. Fiecare combinație poate fi în funcție de stilul pe care îl preferi pentru balconul tău. Important, însă, este ca orice sistem sau tip pe care îl alegi să fie realizat si asamblat pentru a asigura siguranța celor care locuiesc pe balcon si celor care trec pe sub el.

Jardiniere decorative
Jardiniere decorative

Tipuri de ghivece de balcon

Poți să pui cutii de plante suspendate în balustrada verandei pentru a o face să arate frumos și pentru a câștiga mai mult spațiu, de exemplu. În afară de cantitatea perfectă de verdeață, vei rămâne cu suficient spațiu în balcon cât să îți pui o masă și un scaun de grădină pentru a te bucura de ceaiul sau cafeaua de seară și să savurezi aerul proaspăt.

Jardiniere decorative
Jardiniere decorative pot fi de diferite locuri și dimensiuni

Folosește podeaua balconului pentru a păstra ghivece și jardiniere decorative și pentru a da mai multă culoare spațiului tău. Încearcă să folosești vaze cu forme geometrice și nuanțe pastelate. Aceste ghivece vor fi mai vizibile datorită marginilor lor ascuțite și clare. De asemenea, poți folosi coșurile suspendate ca suporturi pentru oale de balcon, care vor arăta grozav și nu vor ocupa spațiu suplimentar pe podea.

Plantele cățărătoare sunt opțiunea perfectă pentru a-ți transforma pereții simpli de la balcon într-un tablou colorat. Trebuie să faci rost de o structură de susținere pentru ele, cum ar fi un spalier sau barele de oțel îndoite. Bougainvillea, zorelele cățărătoare și iasomia stea sunt plante cățărătoare care nu au nevoie de multă îngrijire și cu creștere rapidă și sunt plante îndrăgite de oamenii care vor să le cultive în grădinile sau balcoanele lor. În plus, nu necesită suporturi speciale de balcon, carcasele metalice sunt suficiente pentru a găzdui vaza și structura.

Idei de aranjamente pentru balcon

Aranjarea ghivecelor și jardinierelor pe un raft sau așezarea ghivecelor de balcon într-un colț al balconului este cea mai bună opțiune pentru a crea mult spațiu și a crește câte plante doriți. Plantele dispuse orizontal in ghivece colorate pe un suport (rândul de ghivece de balcon) vor arăta absolut superb. În plus, acest lucru va da și o nuanță de verde balconului tău și va oferi aer proaspăt de respirat.

2 cele mai simple umerase pentru plante pentru balcon – ghivece/floritoare DIY Quick n easy

Jardinierele de perete și ghivecele de balcon

Alege jardinierele Miravila de perete potrivite pentru suporturile de ghivece de balcon pentru a adăuga mai multă verdeață balconului tău. Jardinierele de perete au diferite forme și dimensiuni. Acestea pot fi puse cu ușurință pe pereții balconului cu ajutorul cârligelor metalice. Poți planta câteva plante cu flori colorate în ele, astfel încât să adauge un strop de culoare pereților tăi. Utilizarea suportului de scară este perfectă pentru orășenii care locuiesc în apartamente cu un foarte mic. Va fi o zonă frumoasă pentru plantele tale de apartament și o modalitate perfectă de a le arăta. Poți pune plantele în colțuri și să lași spațiul din mijloc gol. Poți sta aici seara pentru a citi cartea preferată în timp ce te bucuri de atmosfera răcoroasă. Acesta este un tip modern de ghivece de balcon.

Ghivece de balcon cu personalitate

Vrei să fii puțin creativ și să dai balconului tău un aspect grozav? Dacă da, desfă o cutie de parchet, separă scândurile și fixează-le de pereți cu niște cuie de fier. Apoi, fixează ghivecele de plante vertical pe scânduri. Așadar, pur și simplu, fără să ocupe spațiu, vor înviora aspectul micului tău balcon.

Tot ce ai nevoie este de puțină creativitate pentru a-ți transforma balconul într-un mic paradis! Aceste idei de grădinărit te vor ajuta cu siguranță!

Postări similare: