Imprimanta laser

Imprimanta laser e un tip de imprimantă pentru calculatorul personal ce folosește cunoștințele din spatele imprimantelor fără contact. Majoritatea dintre acestea printează doar monocolor. Există o diferență enormă între o imprimantă laser monocoloră și una coloră. Cea color poate fi și de 10 ori mai scumpă decât una monocoloră.

Imprimanta laser e un tip de imprimantă pentru calculatorul personal ce folosește cunoștințele din spatele imprimantelor fără contact.

Factori de avut în vedere înainte de cumpărare

Sunt mai mulți factori pe care ar trebui să îi aveți în vedere atunci când doriți să cumpărați o imprimantă laser. Aici sunt câțiva factori.

Capacitatea și viteza de imprimare. Imprimantele laser personale nu pot fi cea mai bună opțiune atunci când este nevoie de un număr mare de articole. Sunt eficiente pentru tipărirea a până la 200 de pagini pe săptămână. Nu pot imprima opt pagini într-un minut și pot costa cel puțin 200 USD. Dacă trebuie tipărite cel puțin 1000 de pagini în fiecare săptămână, atunci o imprimantă de birou este cea mai bună alegere. Pot imprima până la 24 de pagini pe minut (ppm). Cu toate acestea, sunt foarte scumpe, cu prețuri între 1000 USD și 6000 USD sau chiar mai mult. Dacă cel puțin 50.000 de pagini sau mai mult trebuie să fie tipărite săptămânal, imprimanta de producție este alegerea ideală. Dar, sunt foarte scumpe. Au potențialul de a imprima până la 700 ppm și costă cel puțin 100.000 USD. 

Rezoluția este un alt factor important de luat în considerare. Rezoluția pentru imprimantele laser standard poate fi de 600 de puncte pe inch (dpi). Aceasta este rezoluția standard pentru imprimarea obișnuită. Când volumul de imprimat este mare, rezoluția de 2400 dpi este ideală. Există și alte imprimante care utilizează doar 300 dpi. În acest caz, calitatea documentului produs poate fi slabă, cu linii zimțate. Cu toate acestea, tehnologia de îmbunătățire a rezoluției poate fi utilizată pentru a îmbunătăți calitatea imaginii. 

Este important să luați în considerare limbajele de imprimare înainte de a lua o decizie de cumpărare. Majoritatea imprimantelor folosesc Printer Control Language (PCL), adesea compatibil cu HP. Limbajul este utilizat în tipărirea scrisorilor și a bazelor de date, printre altele. Pentru software-ul de publicare desktop și desenul de pachete, majoritatea imprimantelor se potrivesc perfect. O imprimantă laser cu limbajul de tipărire Post deja instalat este adesea foarte scumpă. De asemenea, este important de reținut că o imprimantă laser care utilizează PCL poate fi trece pe Postscript prin instalarea software-ului de la producător.

Utilizarea hârtiei. Acestea este un alt factor ce trebuie luat în considerare. Foaia standard de tip A4 este utilizată de majoritatea imprimantelor laser, deși imprimantele de producție folosesc foi de hârtie liniare. Unele imprimante cu imprimare duble pot imprima ambele fețe ale hârtiei pas cu pas. Cu toate acestea, multe imprimante laser folosesc imprimarea simplă prin intermediul imprimării duble manuală. 

Avantajele imprimantelor laser.

Imprimantele laser pot fi folosite atât în scopuri comerciale, cât și personale. Să ne uităm la trei avantaje care le fac opțiunea ideală.

Calitate superioara. Aceste imprimante sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitatea superioară a tipăririi. Tehnologia lor vă permite să obțineți o calitate incomparabilă. În plus, puteți avea mai multe cifre de imprimare.

Tipărire rapidă. Imprimantele laser sunt mai rapide decât imprimantele cu jet de cerneală. Puteți imprima o mulțime de pagini într-un minut, în funcție de rezoluția utilizată. Utilizarea tehnologiei cu jet de cerneală poate necesita să așteptați de câteva ori înainte de a tipări numărul mare de pagini pe care îl doriți.

În cele din urmă, imprimantele laser sunt foarte fiable. De fapt, acesta este cel mai mare avantaj. Contrastul și strălucirea imaginilor tipărite nu se diminuează cu timpul. Spre deosebire, imaginile imprimantelor cu jet de cerneală dispar după câteva săptămâni sau luni.

Postări similare: